ОБЩО УСЛОВИЯ НА ИГРАТА СВЕЖИ НАГРАДИ НА МЕНТИНА


Спечели свежи награди с Ментина

Купи бонбони Mentina с промоционална опаковка, регистрирай промо кода от вътрешната страна на опаковката на www.mentina.bg или чрез SMS на 1030*и можеш да спечелиш една от 240 плажни хавлии Mentina, една от 240 Bluetooth колонки или един от 5 ваучера за круиз за двама до 4 Гръцки о-ва и Турция.

 • С 2 (два) регистрирани кода можеш да спечелиш плажна хавлия Mentina;
 • С 3 (три) регистрирани кода можеш да спечелиш  Bluetooth колонка;
 • С 33 (тридесет и три) регистрирани кода можеш да спечелиш  круиз за двама до 4 Гръцки о-ва и Турция ;

Играта се организира от „Захарни заводи“ АД. Период на промоцията 24.04.2017г. до 18.06.2017г. За да получи наградата си Участникът е длъжен да пази опаковките на закупените продукти с промо код, с които участва в промоцията.

Печелившите ще бъдат информирани чрез SMS и обявени на www.mentina.bg.

Изображенията на наградите са с илюстративен характер.

С регистрацията си за участие в играта, участниците се съгласяват с официалните й правила, достъпни на www.mentina.bg. Пълните правила на промоцията открийте на www.mentina.bg

*Цена на SMS към номер 1030: 0,29 лв. с ДДС за абонати на Telenor и 0,30 лв. с ДДС за абонати на Mtel и Vivacom. Допълнителна информация може да получите всеки ден от 09:00 ч. до 20:00 ч. на телефон 0898 150 555 (според тарифния план).

Пълни общи условия на играта на www.mentina.bg

ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ПРОМОЦИОНАЛНАТА ИГРА

„Спечели свежи награди с „Mentina”

I. ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

1. 1. Промоционалната игра (наричана по-долу „Играта”) се организира от търговско дружество „Захарни заводи” АД, ЕИК: 104051737, със седалище и адрес на управление в гр. Горна Оряховица 5100, ул. „Свети княз Борис І“ № 29 (наричано по-долу „ОРГАНИЗАТОРА”). Условията на промоционалната игра (наричани по-долу “Условия/та”) ще бъдат налични и достъпни за целия период на същата на интернет адрес www.mentina.bg.

Допълнителна информация може да получите всеки ден от 09:00 ч. до 20:00 ч. на телефон 0898 150 555 и на телефон 02 / 4191255 (според тарифния план на абоната).

1.2. Промоционалната игра е с продължителност от 56 дни в периода от 24 април 2017г. до 18 юни 2017г. и се организира и провежда на територията на Република България.

1. 3. Участие в Играта е възможно само при спазване на настоящите Общи условия. С участието си в Играта Участникът изрично се съгласява, че приема настоящите Общи условия, както и с Условията на ОРГАНИЗАТОРА за защита на лични данни и ще спазва техните разпоредби.  

1. 4. Промоционалната игра се организира и провежда от ОРГАНИЗАТОРА самостоятелно, или чрез възлагането на трети лица. ОРГАНИЗАТОРЪТ осигурява предметните награди за участниците, спечелили от нея.

Включително възходящи и низходящи до втора степен, съпрузи и роднини до втора съребрена степен), както и всички физически лица, взели участие в организацията и провеждането на Играта.

1. 5. В промоционалната игра могат да участват всички физически лица с местожителство в Република България, които са пълнолетни и дееспособни (съгласно условията на българското законодателство) към датата на участие в играта, с изключение на служителите на дружества "Захарни заводи" АД в това число и дружествата от групата на ЗАХАРНИ ЗАВОДИ, „Тера Комюникейшън“ АД, „Оушън травел” ЕООД, „Смартс” ООД, както и членове на техните семействата (включително възходящи и низходящи до втора степен, съпрузи и роднини до втора съребрена степен), както и всички физически лица, взели участие в организацията и провеждането на Играта.

1. 6. Наградите в промоционалната игра са: 240 бр. плажни хавлии Mentina, 240 бр. Bluetooth колонки и 5бр. ваучера за круиз за двама до 4 Гръцки острова и Турция.

II . ПРОДУКТИ, УЧАСТВАЩИ В ПРОМОЦИОНАЛНАТА ИГРА

2.1. Продуктите на ОРГАНИЗАТОРА, които участват в промоционалната игра са следните, произвеждани от него бонбони:

Продукт Опаковка
Желе бонбони „Ментина” с вкус касис и мента 90 гр. Промоционална опаковка, кодът се намира на вътрешното фолио
Желе бонбони „Ментина” с вкус мента 90 гр. Промоционална опаковка, кодът се намира на вътрешното фолио
Желе бонбони „Ментина” с вкус портокал и мента 90 гр. Промоционална опаковка, кодът се намира на вътрешното фолио
Желе бонбони „Ментина” с вкус ягода и мента 90 гр. Промоционална опаковка, кодът се намира на вътрешното фолио
Желе бонбони „Ментина” с вкус грейпфрут и мента, 90 гр. Промоционална опаковка, кодът се намира на вътрешното фолио
Желе бонбони „Ментина” с микс от вкусове, 90 гр. Промоционална опаковка, кодът се намира на вътрешното фолио
Карамелажни бонбони „Ментина” спеарминт 80 гр. Промоционална опаковка, кодът се намира на вътрешното фолио

2. 2 . В играта участват единствено продукти в промоционални опаковки (опаковки с визия на промоцията „Спечели супер свежи награди с „Mentina”” ). Продукти, които нямат промоционална опаковка НЕ МОГАТ да участват за спечелването на награди от промоцията и при тях няма напечатан промоционален код от вътрешната страна на опаковката.

III . МЕХАНИЗЪМ НА ПРОМОЦИОНАЛНАТА ИГРА

3.1 Участието в промоционалната игра е възможно след закупуване на участващите продукти с промоционална опаковка по т. 2.1. и регистрирането на уникалния седем символен код , който представлява комбинация от цифри и букви, който участника ще открие отпечатан от вътрешната страна на опаковката.

3 . 2. За да участват в промоционалната игра, участниците трябва да регистрират чрез *SMS на кратък номер 1030 или на адрес www.mentina.bg уникалния код от опаковката на закупения промоционален продукт по начина, по който е изписан.

3. 3.1. При правилно изпратен промоционален код чрез SMS, участникът получава обратен, потвърдителен SMS за успешна регистрация. Всеки уникален код може да бъде валидно регистриран само веднъж.

3. 3.2. При правилно регистриран промоционален код в WEB сайта на Промоцията, участникът получавауведомително съобщение на екрана, потвърждаващо успешната му регистрация (pop-up). При регистриране на първия си код в играта в уебсайта, участникът ще получи на посочения във формата за регистрация мобилен телефонен номер еднократно SMS съобщение, съдържащо цифрен код за верификация на телефонният номер, с който участва в играта. Целта на този SMS е да удостовери, че телефонният номер, с който се е регистрирал в своя профил, отговаря на телефонен номер, който е притежание на участника. Участникът трябва да въведе кода от SMS съобщението в специалното поле, което ще се появи в сайта на Промоцията.

3.4.1. При регистрация на съответния брой промоционални кодове, участникът бива уведомяван веднага чрез SMS (само за участващите в играта, чрез изпращане на SMS), или чрез SMS и съобщение (pop-up) на екрана на монитора (само за участващите в играта, чрез регистрация на адрес www.mentina.bg), за успешната регистрация в играта и че участва в теглене за една от съответните според броя регистрирани кодове награди:

 • за 2 регистрирани кода участва за една от 240 бр. плажни хавлии Mentina,
 • за 3 регистрирани кода участва за една от 240 бр. Bluetooth колонки
 • за 33 регистрирани кода участва за един от 5бр. ваучера за круиз за двама до 4 Гръцки острова и Турция.

Всички регистрирани промоционални кодове участват в седмичните тегления за посочените по-горе награди.

3.4.2. Броят регистрирани промоционални кодове се запазва и в случай, че участникът не спечели при първото теглене, то той участва и в следващите тегления до края на промоцията.

3.4.3. Един участник може да регистрира до 10 (десет) броя промоционални кода на ден, без значение от начина на регистрацията им – дали чрез www.mentina.bg или с SMS на краткия номер 1030.

3.5.1 Стойността на един SMS към кратък номер 1030 е 0.29 лв. с ДДС за абонати на Теленор и 0.30 лв. с ДДС за абонати на Мтел и Виваком.

3.6. Наградите, осигурени от ОРГАНИЗАТОРА за промоцията, са както следва:

 • 5 (пет) броя круизно пътуване за двама до 4 (четири) гръцки острова и Турция -
  • с включени 4 дни/ 3 нощувки на база ALL INCLUSIVE - закуска, обяд, вечеря, следобеден снак, нощен бюфет съгласно програмата на борда, неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки /марков алкохол/ във всеки бар и ресторант на борда:
  • настаняване в двойни вътрешни каюти;
  • включен автобусен транспорт от София до пристанище Пирея, Атина – отиване и връщане;
  • дестинации по време на пътуването : Пиреа/Атина – о. Миконос – Кушадасъ/Eфес – о. Патмос – о. Крит - о. Санторини – Пиреа/Атина
  • включена автобусна екскурзия до Ефес (Кушадасъ) с професионален екскурзовод
  • използване на басейн и фитнес на борда на кораба
 • 240 (двеста и четиридесет) бр. плажни кърпи „Mentina”
 • 240 (двеста и четиридесет) бр. преносима Bluetooth колонка

3.5.2. Общия брой награди ще бъдат изтеглени по следния начин, а именно:

- 5 (пет) бр. круизно пътуване за двама до 4 (четири) гръцки острова и Турция ще бъдат изтеглени на случаен принцип след края на периода на промоцията от специално разработен софтуер в присъствието на комисия излъчена от Организатора в 1 едно теглене, което ще се състои на 19.06.2017г. В тегленето ще участват всички участници, регистрирали поне 33 (тридесет и три) бр. кода до 23:59 ч. на 18.06.2017г., , например: участник, регистрирал 33 бр. кода до 23:59 ч. на 18.06.2017 г. ще участва в тегленето за голяма награда.
- 240 бр. (двеста и четиридесет) бр. плажни кърпи „Mentina” ще бъдат изтеглени на случаен принцип в 8 (осем) тегления, които ще се състоят по едно теглене всеки понеделник от седмиците в периода на промоцията, съответно на 02.05.2017, 09.05.2017, 15.05.2017, 22.05.2017, 29.05.2017, 05.06.2017, 12.06.2017, 19.06.2017 от специално разработен софтуер в присъствието на комисия излъчена от Организатора. При всяко теглене ще бъдат изтеглени по 30 (тридесет) печеливши участника, които печелят по 1бр. плажна кърпа „Ментина”.
- 240 бр. (двеста и четиридесет) бр. преносими Bluetooth колонки, които ще бъдат изтеглени на случаен принцип в 8 (осем) тегления, които ще се състоят по едно теглене всеки понеделник от седмиците в периода на промоцията, съответно на 02.05.2017, 09.05.2017, 15.05.2017, 22.05.2017, 29.05.2017, 05.06.2017, 12.06.2017, 19.06.2017 от специално разработен софтуер в присъствието на комисия излъчена от Организатора. При всяко теглене ще бъдат изтеглени по 30 (тридесет) печеливши участника, които печелят по 1бр. Bluetooth колонка.

Регистрирането на кодовете става чрез натрупване, например с всяка регистрация на 35 (тридесет и пет) кода, участникът следва да участва с 17 шанса за хавлия, 11 шанса за колонка и 1 шанс за круиз. В случай, че участникът спечели колонка, то печелившите кодове се изваждат от общия сбор на регистрираните кодове . В следващото теглене, участникът ще разполага с останалите му 32 кода и ще продължи да участва 16 пъти за хавлия. В случай, че желае да участва в тегленето за големите награди круиз за двама, трябва да регистрира още минимум 1 код, за да може сбора от регистрираните му кодове да стане 33бр.

Промо кодове спечелили някоя от наградите престават да участват в тегленията за другите видове награди.

3.5.3. Организатора си запазва правото при провеждане на тегленето на големите награди – 5 (пет) броя круиз за двама, да изтегли освен печелившите участници и по 1 (един) участник за всяка награда, който ще бъде резерва за изтеглен печеливш участник, който не е спазил изискванията за предоставяне на обратна информация нужна за получаване на награда, като резервата ще бъде уведомена допълнително в подходящ срок за спечелената награда.

3. 5.4. Изображенията на наградите, визуализирани на уебсайта, опаковките, както и върху всички промоционални материали са с илюстративен характер.

3.6. В периода на промоцията ежеседмично ще бъде публикувана информация за печелившите участници, според вида спечелена награда, чрез посочване на телефонния номер, с който са се регистрирали, чиито последни 3 цифри ще бъдат скрити. (напр. 0885623ХХХ).

3. 7. С включването си в промоционалната игра печелившите участници се съгласяват мобилните им номера, без последните 3 цифри, да бъдат публикувани на www.mentina.bg.

3.8. Участниците в промоционалната игра, спечелили награда, ще бъдат уведомени за своята печалба чрез SMS в рамките на 24 часа от изтеглянето им. На спечелилите ще бъде предоставен телефон за връзка, на който да заявят адрес за получаване на наградата в рамките на 5 работни дни.

Участници, които са спечелили седмично теглените награди плажни кърпи „Mentina” или Bluetooth колонки и не са спазили срока за потвърждаване по тази точка нямат право да получат награда. Неразпределените по този ред награди остават за собственост на Организатора за раздаване в последващи промоционални кампании.

3.9. Наградите от промоционалната игра ще бъдат доставени с куриер до всеки спечелил, в срок от 20 работни дни след получаването на потвърждение на адреса за доставка.

3.10. Спечелилият участник следва да се обади на телефон 0898150555 или 02/4191255 в срок от 5 (пет) работни дни от получаване на уведомителнието по т. 3.8. и да съобщи на оператора трите си имена, ЕГН, телефон за връзка, точен пощенски адрес, както и да потвърди, че пази промоционалните опаковки с печеливши кодове. В случай, че спечелилият участник не извърши в срок посочените действия в предходното изречение, то губи правото да получи награда и Организатора ще се свърже с изтеглената резерва по т.3.5.3., за която ще бъдат приложими същите правила като за печелившите.

3.11. Не се допуска замяна на спечелена награда с нейната парична равностойност или с друга награда, вещ или услуга.

3.12. Наградите се получават само срещу представяне на документ за самоличност пред съответния куриерски служител. Допуска се наградата да бъде получена на посочения адрес от лице, различно от спечелилия участник, ако същото е съгласно да го приеме от името на спечелилия и удостовери това писмено на документа, с който куриерът доставя наградата.

3.12.1. Получаването на награда ваучер за круиз се удостоверява чрез подписване на приемно-предавателен протокол в 2 екземпляра от печелившия участник, който трябва да бъде предаден на служителя на куриерската фирма. В протокола печелившият участник трябва да попълни личните си данни.

3.12.2. Въз основа на подписания протокол Ораганизаторът издава служебна бележка по образец, която участникът декларира в сроковете и по реда на ЗДДФЛ

3. 13. Спечелилият участник може да получи наградата си само след като предостави в оригинал на куриера регистрираните от него промоционални кодове от вътрешната страна на опаковката на закупените промоционални продукти, с който е бил изтеглен, като печеливш. Ако се установи, че кодовете или опаковките са преправени, дефектни, или промоционалните кодове не съвпадат с регистрираните такива, наградата няма да бъде предоставена от куриера.

3.14. В случай, че през дадена седмица от периода на промоцията не бъдат спечелени всички награди (поради липсата на достатъчно участници с регистрирани поне 2 бр. кода за плажна хавлия, или 3бр. кода за Bluetooth колонка), то наградите, предвидени за съответната седмица ще бъдат прехвърлени и добавени към следващата.

3. 15. За периода на промоцията, всеки участник има право да спечели максимален брой награди както следва: 1 (един) бр. награда круиз за двама до 4 гръцки острова и Турция, 1 ( една) бр. награда плажна кърпа „Mentina” и 1 (една) бр. награда Bluetooth колонка.

IV . ЛИЧНИ ДАННИ

4 .1 . Включвайки се в промоционалната игра на ОРГАНИЗАТОРА, участниците се съгласяват доброволно да предоставят на ОРГАНИЗАТОРА и неговите партньори свои лични данни - три имена, ЕГН, адрес, телефон и e-mail. Участниците се съгласяват, че ОРГАНИЗАТОРЪТ и посочените негови партньори могат да обработват предоставените, във връзка с участието в промоционалната игра, лични данни за целите на организацията/осъществяването на промоционалната игра и разпространението/получаването на наградите от нея, включително за целите посочени в т. 4.2., т. 4.4. и т. 4.5. С участието в промоционалната игра, участникът се съгласява, че във връзка с обработването на личните му данни за посочените цели, ОРГАНИЗАТОРЪТ може да предоставя тези данни на трети лица, с които ОРГАНИЗАТОРЪТ си сътрудничи, работи или има други отношения, във връзка с промоционалната игра, включително дружества, предоставящи туроператорски и куриерски услуги, дружеството, избрано от Организатора за поддържане, организиране и администриране на промоцията на кратък номер 1030, дружествата, избрани от Организатора да извършват интернет-поддръжка и администрация на интернет-страницата www.mentina.bg, дружествата, осигуряващи наградите за промоционалната игра.

4 .2. С включването си в промоционалната игра, всеки потребител приема личните му данни да бъдат включени в базата данни на Организатора, с цел известяване на потребителя относно последващи промоции на ОРГАНИЗАТОРА.

4 .3. Участието на потребителите в промоцията е изцяло доброволно. В случай че даден участник не желае ОРГАНИЗАТОРЪТ да има достъп до личните му данни, това лице не следва да се регистрира за участие в промоционалната игра.

4 .4. ОРГАНИЗАТОРЪТ обработва личните данни на участниците за целите на:

 • администриране на провеждането на промоцията и комуникация с участниците;
 • последващата идентификация и предоставянето на награди на спечелилите участници и осигуряване спазването на Условията;
 • провеждане на кампании по проучване на потребителската удовлетвореност или други маркетингови кампании, свързани с търговските марки на ОРГАНИЗАТОРА (директен маркетинг);
 • изготвяне на обзорни статистически и маркетингови доклади за потребителите на продуктите на ОРГАНИЗАТОРА.

4 .5. С участието си в промоционалната игра потребителите се съгласяват да получават електронни съобщения чрез SMS или e-mail във връзка с провеждането на кампании по проучване на потребителската удовлетвореност и пазара или други маркетингови кампании, свързани с търговските марки на Организатора. Всеки участник може по всяко време да откаже по-нататъшното получаване на електронни съобщения от Организатора, като заяви това с изпращане на писмо на адрес Горна Оряховица, ул. “Свети княз Борис І” №29 за “Захарни заводи” АД или e-mail на адрес: clients@zaharnizavodi.com

4. 6. Организаторът може да обработва горепосочените лични данни на участниците в промоционалната игра самостоятелно или чрез възлагане на трети лица, които ще се задължат да спазват съответните стандарти на защита на личните данни. Личните данни на участниците могат да се предоставят на партньорите на Организатора в провеждането промоцията:

 • туроператора, избран от Организатора за организиране и провеждане на наградата круизно пътуване
 • куриерската служба, избрана от Организатора за доставянето на наградите;
 • дружествата, избрани от Организатора да извършват интернет-поддръжка и администрация на интернет-страницата www.mentina.bg
 • дружеството, избрано от Организатора за поддържане, организиране и администриране на промоцията на кратък номер 1030;
 • партньорите, осигуряващи наградите за промоционалната игра

4 .7. Участниците имат право на достъп по всяко време до събираните и обработвани техни лични данни, както и правото да искат тяхната промяна, изтриване или коригиране в съответствие с чл. 26 и следващите от Закона за защита на личните данни.

V . ДРУГИ

5.1 . Организаторът не носи никаква отговорност за вреди, които не са пряка и непосредствена последица от участието в Играта или са резултат от невъзможността участниците да се свържат с интернет сървъра, освен ако те не са предизвикани от умисъл или груба небрежност на Организатора. Организаторът не може да бъде подвеждан под отговорност за технически проблеми, като например, но не само, срив на информационната система, прекъсване на тока или техническа неизправност на компютъра, използван от участника. Организаторът отговаря само за вреди причинени поради умисъл и груба небрежност, които водят до нарушаване на основни задължения по настоящите Условия за участие.

5.2. Организаторът има право да прекрати Играта по всяко време поради технически причини, относими промени в действащото приложимо законодателство, разпореждания на компетентни държавни органи, нарушаване на настоящите Правила (вкл. водещи или които могат да доведат до материални злоупотреби) и/или форсмажорни обстоятелства и/или други обстоятелства извън контрола на Организатора, като обяви това по подходящ начин. В тези случаи Организаторът не дължи компенсация на Участниците. Ако прекратяването на Играта е причинено от Участник в нея, Организаторът може да предяви претенция срещу него за възстановяване на причинената вреда.

5.3. ОРГАНИЗАТОРЪТ не е длъжен да води кореспонденция и да обсъжда непечеливши претенции, включително при изтичането периода на промоционалната игра или по други подобни поводи.

5.4 . ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност в случай, че продукти в промоционални опаковки се предлагат в търговската мрежа преди и след изтичане на срока на промоционалната игра.

5.5 . ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за промоционални опаковки, които са повредени след закупуването на продуктите.

5.6. Всички спорове, които може евентуално да възникнат между ОРГАНИЗАТОРА и участници в промоционалната игра, следва да се решават по взаимно съгласие. В случай, че не се постигне съгласие, споровете ще се решават чрез компетентните държавни органи и съдилища.

5.7 . ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност за неполучени обратни SMS-и с резултат от изпратен промоционален код.

5. 8 . ОРГАНИЗАТОРЪТ не носи отговорност при евентуално незадоволително или бавно обработване на изпратени SMS-и или извършени регистрации на интернет адреса www.mentina.bg.

5. 9 . ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да допълва и/или променя Условията, като промените влизат в сила веднага след публикуването им на интернет адрес www.mentina.bg.

5. 10 . ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото да промени началната дата (респективно периода) на промоционалната игра, ако, поради непредвидени обстоятелства, като например забавяне изготвянето на промоционални/рекламни материали или други, промоционалната игра не може да започне в срок. В този случай, новият срок на промоционалната игра ще бъде посочен на интернет адреса www.mentina.bg.

5. 11 . ОРГАНИЗАТОРЪТ има право по всяко време да прекрати промоционалната игра, обявявайки това на интернет адрес www.mentina.bg, в случай че настъпи съществено нарушаване на Условията, има сигнал за извършено престъпление по повод на промоционалната игра, има данни за нарушаване на законни права и интереси на трети лица или настъпят форсмажорни обстоятелства. В случай, че промоционалната игра бъде прекратена „Захарни заводи“ АД не дължи обезщетение на участниците в промоционалната игра, нито това е основание за връщане на закупени продукти.

5. 12 . „Захарни заводи” АД си запазва правото да промени периода на промоцията, ако поради непредвидени обстоятелства като забавяне на промоционални материали, срив в информационните системи или други, не може да активира промоцията на 24.04.2017г. и/или да я прекрати на 18.06.2017г.

5.13 . При регистрирането на повече от 10 (десет) броя промоционални кодове (независимо дали чрез Интернет или чрез SMS) или при регистриране на един промоционален код повече пъти чрез различни номера на мобилни телефони, в случай, че участникът е изтеглен като печеливш в някое от тегленията на промоцията, ОРГАНИЗАТОРЪТ има право да проведе вътрешно разследване, дали е налице злоупотреба. В случай, че ОРГАНИЗАТОРЪТ констатира злоупотреба има право да дисквалифицира участника от участие в промоционалната игра.

5.14. Участници, които използват фалшива идентичност в Играта и/или нарушават по какъвто и да било начин механизма на Играта, ще бъдат дисквалифицирани без допълнително уведомление, като губят правото на спечелена награда, в случай че са имали право на такава.   

5.15. Организаторът не носи гаранционна отговорност за предоставяните награди, като такава се предоставя (ако е приложимо) съгласно условията на нейния производител/разпространител.